Om oss

Marker Hundeklubb ble stiftet i Ørje i 1988 av en gjeng lokale hundemennesker som ønsket i trene mer organiserte former. De første årene hadde klubben tilholdssted på Bommen (Idrettsanlegget i Ørje).

Her begynte klubben å vokse og aktivitetsnivået var sterkt økende!

Etter noen år fikk klubben ordnet tomt ved «Vekta» langs E18, Øst for Ørje.
Her hadde klubben stor og flott tomt med gjerder rundt hele, litt skog rundt og et klubbhus.
På denne tiden hadde klubben mange medlemmer og det ble arrangert både konkurranser og utstillinger på 90-tallet. Det er nok flere lokale som husker utstillingene og aktivitetene våre fra den tiden.

Mot 2000 begynte medlemstallet og dale nedover og klubbens aktivitet begynte å avta. Men en liten hard kjerne av fast bestemte medlemmer holdt klubben gående og ga ikke opp. Det ble fortsatt holdt ukentlige treninger og dressurkurs.

Da E18 skulle utvides viste det seg at hundeklubben kom til å miste store deler av tomten sin, og det ville ikke lengre være forsvarlig å fortsette på den gamle «Hundetomta» ved vekta.
Herfra var klubben noen år uten fast tilholdssted og klubbhus.

Vi trente mye nede på Bommen hvor det hele startet, samt at vi brukte også rådhusplassen og andre plasser til trening etter hvor det var plass til oss.
Vi lånte også lokaler av blant annet Frivillighetssentralen i Marker og Klubbhuset til Marker IL når vi skulle avholde kurs og styremøter.

Etter noen år uten fast tilholdssted og etter å ha sjekket mange potensielle nye tomter, dukket det i 2019 opp en mulighet til å leie og etablere tomt på Krone Stadion i Rødenes.
En gyllen mulighet for klubben til å få både en inngjerdet og oppdarbeidet tomt, samt tilgang til et flott klubbhus. Her samarbeider vi med den lokale idrettforeningen Rødenes IL og deler tomten og vedlikehold mellom oss.

Det store klubbhuset gir oss tilgang på et stort og flott møtelokale hvor våre medlemmer kan møtes for en kaffe og vi kan holde kurs og møter hele året. Her har vi også tilgang på toaletter osv.
I tillegg har vi fått gjerdet inn «vår» del av stadion med høyt gjerde og opparbeidet denne med grusunderlag.
Også en dedikert plass til agility er det ordnet her slik at man kan trene på flere ting uten å forstyrre hverandre. (Nye hindre til agilitybanen er planlagt)

Denne store flotte tomten er til fri disposisjon hele året for klubbens medlemmer hele året, og det er også mulighet for å leie plassen og/eller klubbhuset for private arrangementer på forespørsel.


Klubben ble tidlig med i samarbeidet med NKK og følger dems retningslinjer til en hver tid.
I 2018 ble klubben registrert i Brønnøysundregistrene som organisasjon og dermed kan man dedikere eksempelvis «grasrotandelen» til klubben.

Innmelding til klubben går via NKK sitt system.
(Guide for innmelding kommer)


Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette å bruke siden aksepterer du vår bruk av cookies.